Julen i Danmark


Den danske jul, fejres hele december måned og starter enten i begyndelsen af advent eller den 1. december med en række traditioner. Juleaften Juleaften, den vigtigste begivenhed af Jul, fejres på aftenen 24. december, aftenen før de to juleferien, December 25 og 26.. Fejring på tærsklen før ferien også bruges til de fleste andre helligdage i Danmark.Om aftenen en udførlige middag spises med familien. Den består normalt af flæskesteg, andesteg, gåsesteg eller farseret kalkun med kartofler, karamelliserede kartofler, rødkål og masser af brun sovs. Til dessert, risalamande, serveres en kold risengrød skål med en varm kirsebær sauce, traditionelt med en hel mandel skjult inde. Den heldige finder af denne mandel har ret til en lille gave. I nogle familier er det tradition, at risengrød dessert er lavet med den resterende risengrød fra den foregående aften, et måltid serveret på den 23., Lillejuleaften (Little Yule Eve), med kanel, brun sukker, og smør. Det spises varm med en frugt drink eller sød malt øl.
Efter måltidet er færdig, vil familien danse rundt om Juletræ og synge julesange og salmer som “Nu is the juli Ja” (Nu er det Yule igen) og “Et snoretræk was born in Betlehem” (Et barn er født i Betlehem).