Hvor farligt er hash i forhold til tobak, alkohol og andre rusmidler?

Er hash så farligt?

Hash er farligt – det hører og læser vi ofte. Men hvor farligt er det egentligt? Er det overhovedet farligt? Og kan man dø af at ryge for mange joints?

Svaret er muligvis ikke det du forventer, men det er ret interessant.

Cannabis som medicin og forebyggelsesmiddel er flere tusinde år gammelt. Først i 1930’erne begyndte det at blive brugt som rusmiddel i USA og i 1960’erne i Danmark.

Selvfølgelig har det at ryge joints som rusmidddel været brugt før, men ikke i samme mængde og ikke som værende et samfundsproblem.

Hash er det mindst skadelige rusmiddel.

Forskning har vist at hash er det mindst skadelige af alle stoffer. Alkohol og tobak er de mest ødelæggende og afhængighedsskabende rusmidler. Alkohol ligger på en klar førsteplads hvad angår dødsfald og følgevirkninger.

Nikotin, kokain og heroin følger trop. Hash ligger til sidst som det mindst farlige rusmiddel.

Det er målt både på dødelighed og den generelle indflydelse på samfundet og på det enkelte menneske.

Derfor burde der faktisk fokuseres mere på følgevirkningerne af især tobak og alkohol.

Hash er et naturligt stof og derfor ugiftigt i forhold til andre kemisk fremstillede stoffer. Du kan altså ikke dø af en overdosis.

Men du kan få et panikanfald pga hallucinationer ved overdosis. Dine handlinger under dette kan blive livsfarlige. Derfor bør du ikke ryge alene.

Kan du holde dit forbrug nede, undlade at ryge hver dag og ellers styre forbruget, så er der ikke noget farligt i at ryge joints i ny og næ.

For køb og vejledning kig ind til Buddies Headshop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *